Brandwerende staalconstructies

Brandwerende Staalconstructies

Steeds vaker worden gebouwen ingericht met als basis de staalconstructie, die ervoor zorgt dat het gebouw zijn stevigheid krijgt en de diverse materialen van het gebouw kan dragen. Bij Samo Brandpreventie zetten wij specifieke technieken in die ervoor zorgen dat de staalconstructies een solide brandwerende laag krijgen, die zorgt voor vertraging van de verspreiding van een brand. 

SAMO Brandpreventie - Veiligheid Voorop.

Wat zijn brandwerende constructies?

Een specifieke brandwerende constructie kan je het beste zien als extra laag bescherming, die ervoor zorgt dat de brandwerendheid toeneemt. Uiteraard zijn er verschillend eisen en factoren die bepalen hoe hoog de brandwerendheid van een constructie is. 

Staal is een sterk robuust materiaal, maar bij langdurige brand of extreem hoge temperaturen kan het zijn kracht verliezen en “buigzaam” worden. Hierdoor wordt een constructie vanzelfsprekend minder sterk en onveilig, met alle risico’s van dien.

Bij SAMO Brandpreventie hebben wij jarenlange ervaring in het brandwerend bekleden van staalconstructies.

SAMO & Brandwerende constructies.

Bij SAMO Brandpreventie dragen wij zorg voor de bescherming van de staalconstructie van het betreffende gebouw. Hiermee zorgen we ervoor dat het gebouw haar sterkte behoudt bij hoge temperaturen en de gestelde eis “brandwerendheid in minuten” met vlag en wimpel doorstaat. 

Bij SAMO Brandpreventie werken we enkel met gecertificeerde plaat die volgens de geldende voorschriften wordt aangebracht. 

SAMO in jouw bedrijf?

Als aannemer, installateur of eigenaar van een pand of meerdere locaties te maken krijgt met het maken of onderhouden van brandwerende voorzieningen, dan ben je bij SAMO Brandpreventie aan het juiste adres. 

Wij zorgen met onze ruime kennis en ervaring voor het specialistisch aanbrengen en onderhouden van brandwerende voorzieningen. 

Ongeacht het type locatie zijn wij inzetbaar en zorgen wij  met onze ruime kennis en kunde voor een veilig resultaat.

Veiligheid voorop!

SAMO BRANDPREVENTIE B.V.

Bij Samo werken we met een klein, vertrouwd team. Wij bieden totale ontzorging op bouwkundige & passieve brandpreventie en adviseren u graag waar nodig. 

samo brandpreventie bouwkundige brandveiligheid

ADVISEREN

brandpreventie nederland SAMO bv bouwkundige brandpreventie staalconstructies

INSPECTEREN

samo brandpreventie bouwkundige staalconstructie advies

LOGBOEK

samo brandpreventie - inspectie - digitaal logboek - inventariseren

CONTROLEREN