brandkleppen

brandkleppen

Brandkleppen zijn speciale kleppen die worden geplaatst in bijvoorbeeld brandwerende vloeren of wanden. 

SAMO Brandpreventie - Veiligheid Voorop.

Wat zijn brandkleppen?

Brandkleppen zijn onderdeel van luchtkanalen, welke regelmatig door een brandscheiding lopen. In geval van brand is het dus zeer belangrijk dat ook op deze plaatsen de brand gestopt wordt, hier komen de brandkleppen aan te pas. 

Eigenlijk spreekt het voor zich! In de diverse brandscheidingen wordt een klep geplaatst, voorzien van een metalen “kast” eromheen. Normaliter staat de klep open, maar in geval van brand klapt deze dicht en zorgt ervoor dat de brand en bijvoorbeeld rookvorming worden gestopt!

SAMO & Brandwerende doorvoeringen,

Brandkleppen kunnen in principe overal geplaatst worden en in elke vorm geleverd en toegepast worden. In principe is het handig (en voordelig) om tijdens de bouw of aanleg al rekening te houden met de luchtkanalen en eventuele brandkleppen, zodat de juiste technieken en materialen efficiënt toegepast kunnen worden.

Naast de brandkleppen zorgen wij met onder andere brandwerende staalconstructies, afdichten, coating en brandwerende wanden & plafonds voor de totale brandpreventie voor jouw pand.

SAMO in jouw bedrijf?

Als aannemer, installateur of eigenaar van een pand of meerdere locaties te maken krijgt met het maken of onderhouden van brandwerende voorzieningen, dan ben je bij SAMO Brandpreventie aan het juiste adres. 

Wij zorgen met onze ruime kennis en ervaring voor het specialistisch aanbrengen en onderhouden van brandwerende voorzieningen. 

Ongeacht het type locatie zijn wij inzetbaar en zorgen wij  met onze ruime kennis en kunde voor een veilig resultaat.

Veiligheid voorop!

SAMO BRANDPREVENTIE B.V.

Bij Samo werken we met een klein, vertrouwd team. Wij bieden totale ontzorging op bouwkundige & passieve brandpreventie en adviseren u graag waar nodig. 

samo brandpreventie bouwkundige brandveiligheid

ADVISEREN

brandpreventie nederland SAMO bv bouwkundige brandpreventie staalconstructies

INSPECTEREN

samo brandpreventie bouwkundige staalconstructie advies

LOGBOEK

samo brandpreventie - inspectie - digitaal logboek - inventariseren

CONTROLEREN